Guide til at finde den bedste køkkenmaskine

At finde den helt perfekte køkkenmaskine kan være svært, for man er i første omgang nødt til at definere sine behov. Nogle gange må man nemlig gå på kompromis med designet, effektiviteten og kvaliteten.

Hvad har du brug for i forhold til din nye køkkenmaskine?

  • Et flot design som kan stå fremme på køkkenbordet
  • En maskine som kan ælte gærdeje for høj hastighed
  • Skal det primært være en røremaskine

Vi guider dig gennem de fire af de mest populære og bedste røremaskiner på markedet. Inden man begynder at søge kan det være en god ide at sætte sig ind i sit behov.

F.eks kan det være en ide at tage stilling til:

  • hvor en stor en skål har man behov for?
  • hvilke andre funktioner end selve røremaskinen vil man gerne have?
  • hvor krævende opgaver skal køkkenmaskinen kunne klare?
  • Betyder udseende noget, eller er funktionaliteten eller prisen mere vigtig?

Kitchen Aid Artisan

Kitchen Aid Artisan kendt for et meget funktionelt og gennemført designdesign og har derfor fundet vej til mange danske køkkener. Røremaskinen og findes i 20 forskellige farver. Det er muligt at tilkøbes et stort udvalg af tilbehør.
Kitchen Aid Artisan kommer med kraftige motorer 300w. Den kan ælte i et stabilt og konstant hastighed, da den altid kører på fuld effekt. Maskinen kan indstilles til 10 forskellige hastigheder.

Af standard udstyr medfølger:
– 4,8 liter metalskål
– dejkrog
– piskeris og fladt piskeris
– stænkskærm med påfyldningssliske

Det omfattende udvalg af ekstraudstyr inkluderer bl.a.
– pastavalse
– kødhakker
– kornmølle
– kageplade
– citrusrulle
– råkostjern

Kenwood

Kenwood har et meget bredt program af køkkenmaskiner i forskellige prisklasser. Priserne spænder fra ca. 2.000-9.000 med stor variation i både ydelsen på maskinen og det medfølgende tilbehør. Køkkenmaskinerne fra Kenwood har en kraftig motor, som virkelig kan tåle at blive brugt.

Kenwoods køkkenmaskiner har nogle kraftige motorer på 1400w til 1500w. Det betyder at den kan klare svære opgaver som f.eks. at ælte en gærdej, som ellers kan være svær for nogle røremaskiner at håndtere uden at brænde sammen.

Der findes et meget tilbehør, f.eks. k-spade, fleksibel k-spade, dejkrog, piskeris.
Der kan desuden købes meget ekstra tilbehør til Kenwood køkkenmaskinerne. Alt afhængig af hvilken model man vælger, så er der muligheder for at tilslutte ekstra tilbehør, som en hakker og pastamaskine.

Kenwood har produceret kvalitetskøkkenmaskiner siden 1947 og uanset dit behov kan du med deres alsidige program finde en maskiner der passer. Designet varierer fra den klassiske Major over den enkle Prospero til den farverige kMix serie.

Bjørn Teddy

Bjørn Teddy er dansk produceret og findes i 4 farver, rød, hvid, sort og grå. Den er trods en kraftig 500w motor støjsvag og kan reguleres trinløst. Den har en simpel betjening med en knap placeret på begge sider.

Bjørn Teddy røremaskinen ligger prismæssigt højere end de øvrige røremaskiner. Den har et funktionelt og fleksibelt design og vil passe ind i de fleste køkkener. Man skal være opmærksom på at den findes i to varianter, hvor der kun kan monteres ekstraudstyr på den dyreste.

Bjørn Teddy leveres med følgende standardudstyr:
– 5 liter skål
– piskeris
– spatel
– dejkrog
– stænk skærm

Ekstraudstyr:
– kødhakker
– grøntsags skærer
– kedel

Ankarsrum Assistent

Ankarsrum Assistent er en klassiker i de danske køkkener. Lanceret i 1940 af Electrolux indtil produktionen blev flyttet til Ankarsrum , hvor Assistent fortsat produceres. Røremaskinen blev oprindeligt lanceret i Danmark også kendt unde navnet Ballerup Mastermixer.

Røremaskinen er kendt for sin gode store holdbarhed. Modsat de fleste andre røremaskiner er det  selve skålen der kører rundt på Assistent.

Ankarsrum Assistent sælges med omfattende tilbehør  og findes i to varianter model AKM6220 0g AKM6290. Selve røremaskinens er den samme, men der er forskel i det medfølgende standardudstyr.

Assistent model AKM6220 medfølger følgende tilbehør:
–  7 liters metal røreskål
– dejrulle
– kantskraber
– rulle
– dejkrog
– dobbelt piskeris
– mørdejsælter i 3,5 liters plasticskål

Til Assistent model AKM6290 medfølger samme tilbehør som til AKM6220, samt følgende tilbehør:
– kødhakker med 4,5 mm hulskive, bakke, stopper, udstyr til pølsestopning og pølsejern
– ekstra hulskiver på 2,5, 4, 6 og 8 mm.
– småkagejern, sprøjte til boller, puréjern og flere pastaskiver til påsætning på kødhakkeren
– blender
– citruspresser
– rivejern
– rivejern

Som ekstraudstyr kan tilkøbes:
– mel og kaffekværn
– grøntsagsriver
– müslikværn